Princess on fire

15 augustus 2020
Blog #10 Header

Princess on fire… Het kan allerlei betekenissen hebben. Je kunt het letterlijk vertalen, maar dat is me gelukkig nog niet overkomen. En laten we eerlijk zijn, ik hoop dat het ook nooit zal gebeuren! Je kunt het ook als een soort gezegde opvatten: een prinses die goed bezig is, die weet wat ze wil en goed op weg is om dat te bereiken. Dat zou inderdaad kunnen zijn wat ik bedoel maar nee, vandaag bedoel ik toch echt iets anders…

Vandaag voelde het namelijk alsof ik in brand stond. Het was warm, of eerder nog: heet. 35 graden, soms tikte het zelfs nog iets erboven aan. Ik kan het meestal goed hebben en hou wel van de hitte zolang je nog maar een plek hebt om af te koelen en de nachten goed te doen zijn. Het liefst natuurlijk met een koude witte wijn of een cocktail op een lekker terrasje aan het strand ergens in een zuidelijk land maar ja, je kunt nu eenmaal niet alles hebben. Voorlopig ben ik dan ook best tevreden met de hittegolf die ons land nu teistert. Voor veel mensen is dit echt te heet, zelfs in badkleding aan het strand met een briesje. Tel daar een grote baljurk en een zware pruik bij op en daar heb je het: een princess on fire.

Van tevoren heb ik me wel afgevraagd hoe ik dit soort dagen door zou komen. Eigenlijk ben ik een echte planner, ik weet graag waar ik aan toe ben en zorg dat alles geregeld is. Op dit punt heb ik toch gekozen voor een meer struisvogelachtige aanpak: dat het zo heet is en ik een feestje heb was nog niet eerder voorgekomen, dus ik ging me er ook maar niet druk om maken. Toch stond ik er deze week ineens voor en eerlijk is eerlijk, ik heb me wel wat zorgen gemaakt.

Mijn, kort daarvoor gemaakte, plan van aanpak was als volgt. Het feestje begon pas half de middag, dus in de ochtend heb ik eigenlijk gewoon helemaal niets gedaan: mijzelf zo rustig en koel mogelijk houden was mijn doel. Ach, zo vervelend was dat eigenlijk helemaal niet. Begin van de middag ben ik mij klaar gaan maken: haar wegwerken, make-up op, jurk aan en uiteindelijk de pruik op en accessoires om. En dat alles natuurlijk met een aircooler direct op me gericht! Ook dat is weer gelukt. Ondertussen zou Erik de airco in de auto vol aanzetten, zodat die zo koel mogelijk was. De reis viel me dan ook alles mee. Eenmaal daar bleek ik heel veel geluk te hebben: dit gezin had een mobiele airco die in de woonkamer was weggezet! Het was nog steeds erg warm (lees: de druppels liepen langs mijn benen m’n schoenen in), maar de ergste warmte was gelukkig de kamer uitgewerkt.

Het werd een heel gezellige middag, de warmte heeft dat zeker niet beïnvloed! De kinderen genoten en misschien ikzelf nog wel het meest! Deze hobbel hebben we dus genomen, ik heb het meegemaakt en in het vervolg zal ik er niet meer van wakker liggen. En eenmaal thuis was die koude douche die ik normaal haat nu toch echt bijna mijn favoriete moment van de dag!