Gestart, maar hoe wordt je dan gevonden?

04 maart 2020
Blog #6 Header

Eindelijk, het is zover: de website is online! Maanden van voorbereiding gingen eraan vooraf. Al die tijd droom je van het moment dat je kunt beginnen, je kunt niet wachten tot het eindelijk zover is. Dus je bent er helemaal klaar voor, één klik op de knop en de website is in de lucht. Je vraagt je af waarom je dit in hemelsnaam niet gewoon veel eerder hebt gedaan. Het voelt geweldig, je dag kan niet meer stuk. Nee, niet je dag, je week! Laat de boekingen maar komen! En dat is precies het moment waarop de twijfel toch ineens weer toeslaat...

Die twijfel ja, die komt toch met momenten om de hoek kijken. Eigenlijk moet je dat stemmetje in je hoofd heel vaak vooral gewoon negeren en je intuïtie volgen, maar wat is dat soms lastig! En toch zorgt dat stemmetje er soms ook voor dat je getriggerd wordt om na te denken over waar je mee bezig bent, wat eigenlijk best een goed iets is. In dit geval over een toch wel belangrijk onderwerp: hoe gaan mensen mijn website in hemelsnaam vinden?

Het eerste wat je doet is natuurlijk iedereen die in je lijst staat een appje sturen. Maar goed, die weten over het algemeen al wel dat je met dit idee bezig bent. Een Facebookpagina en een Insta-account zijn de volgende stappen. En natuurlijk zijn er veel lieve vrienden die dit vervolgens weer onder hun vrienden delen. Ook doe je de standaard dingen zoals zorgen dat je op google gevonden kunt worden en adverteren op zowel Google als op Facebook. Ik moet eerlijk zeggen, vooral het adverteren op Facebook werkt best goed. Maar het is de hulp van een aantal bijzondere mensen om je heen waar je echt blij mee bent!

Dit is allereerst Natasja van De Taarten van Brabant, waar je niet alleen de lekkerste maar ook de mooiste taarten kunt bestellen! Zij heeft aangeboden bij elke kindertaart een flyer van Fairytale Princesses mee te geven. Ik had dit totaal niet verwacht en was echt ontroerd door dit gebaar. Ook Joost, commercieel redacteur bij Indebuurt Bergen op Zoom. Nadat ik contact met Indebuurt Bergen op Zoom heb gezocht heeft hij aangeboden volledig vrijblijvend een interview af te nemen en een artikel over mijn werkzaamheden online te plaatsen, wat inmiddels ook is gebeurd. Heel gaaf natuurlijk! En ten slotte Chantal, waarnemend vestigingsmanager bij kinderopvang Zo in de watertoren. Op de peutergroep is speciaal een prinsessenfeest georganiseerd en ik ben als Sneeuwwitje langs gegaan voor een leuke ochtend met onder meer cakejes versieren, dansen en foto’s maken. Er zijn flyers verspreid onder alle kinderen die daar komen en er is aandacht aan het prinsessenfeest besteed op hun Facebookpagina. Het is zo fijn dat mensen je op deze manier willen helpen en daar ben ik zo dankbaar voor! Ik zal het nooit vergeten...