Jurken en pruiken, waar koop je ze en hoe weet je dat ze goed zijn (en niet blijken te zijn)

22 februari 2020
Blog #5 Header

Jurken en pruiken, dat is natuurlijk het eerste wat in het oog springt zodra je een prinses voor je ziet staan. Het is waar zowel kinderen als volwassenen een bepaald prinsessenkarakter aan herkennen. Maar voor elk karakter zijn zoveel verschillende mogelijkheden, zowel qua jurken als qua pruiken, en nog ontelbaar veel meer aanbieders op allerlei verschillende websites.

Goedkoop is duurkoop wordt vaak gezegd. Maar als beginnende prinses heb ik nu eenmaal niet onbeperkte financiële mogelijkheden, die pot met goud aan het einde van de regenboog of geldboom heb ik in ieder geval nog niet ontdekt. Toch hoef je geen groot budget te hebben om mooie spullen te kunnen kopen. Natuurlijk is die ene jurk van Beauty van meer dan € 1.000,- echt prachtig. Maar ja, heel reëel is dat voor een moeder van een jong gezien niet hè!? Er zijn ook heel mooie jurken voor een betaalbare prijs, je moet alleen weten waar je ze moet zoeken. En nog veel belangrijker: je moet recensies lezen, heeeeeel veel recensies lezen. Uiteindelijk zijn het niet de foto’s die zichtbaar zijn bij een product, maar de beoordelingen van anderen die een zo realistisch mogelijk beeld schetsen van wat je van een product kunt verwachten.

Zoals gezegd zijn er ontelbaar veel aanbieders van prinsessenjurken en -pruiken. En naarmate ik meer producten heb aangeschaft is ook mijn voorkeur voor sites duidelijker geworden. Een enkele keer kocht ik iets bij Wish, maar de meeste producten komen van Etsy of ‘gewoon’ van AliExpress. AliExpress stond voor mij een beetje voor kwalitatief matige tot redelijk goede producten voor in ieder geval niet al teveel geld. Maar die kwaliteit is me echt alles meegevallen. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik mijn jurk van de Kleine Zeemeermin binnen kreeg. Ik denk dat ik de eerstvolgende drie uur op een roze wolk heb gezeten, in één woord geweldig! En in combinatie met de pruik, overigens ook van AliExpress, voel ik me echt de Kleine Zeemeermin. Misschien kwalitatief zelfs wel het mooiste karakter dat ik nu heb. Een andere favoriet is Etsy, die ook wat beter bekend staat om haar kwaliteit. En er zijn zeker mooie producten vandaan gekomen. Toch heb ik er nog niet zo lang geleden ook een pruik besteld die allesbehalve goedkoop was en uiteindelijk zo slecht in elkaar zat dat hij bij opening van het pakket gelijk van ellende uit elkaar viel. Toen was ik, ja ik geef het eerlijk toe, echt even in tranen. Na veel gedoe heb ik mijn geld teruggekregen en bij een andere aanbieder op Etsy een goedkoper maar veel beter exemplaar besteld.

Goedkoop is voor mij dus in ieder geval geen duurkoop gebleken, je kunt er eigenlijk gewoon geen pijl op trekken. Je neemt een gok, hoopt er het beste van en loopt soms met je neus tegen de lamp maar gelukkig ben je ook vaak heel blij verrast.