De metamorfose (inclusief foto’s!)

09 februari 2020
Blog #4 Header

Wat is er zo leuk aan dit werk? Nou, eigenlijk heel veel. Maar één van de leukste dingen is toch echt wel dat ik mijzelf keer op keer mag omtoveren tot prinses! Dat is niet alleen even een jurk aantrekken en een pruik op doen, maar daar gaat een heel proces aan vooraf. Met elke stap zie je jezelf in een totaal ander persoon veranderen.

Hoe gek het ook klinkt, het begint met het aantrekken van het juiste ondergoed: wanneer je haar helemaal weggewerkt is en je zit onder de make-up, is dat niet meer het moment om bijvoorbeeld een korset over je hoofd aan te gaan trekken. Een korset… Dat is een uitdaging op zich haha! Ik ben altijd blij dat bij dat moment geen publiek aanwezig is. Maar goed, zorgen dat je zo ver klaar bent dat je alleen nog een jurk en een pruik aan hoeft te trekken is dus wel verstandig. Daarna is het tijd om ervoor te zorgen dat het haar onder de pruik niet meer zichtbaar is. Hiervoor zijn verschillende technieken. Ik heb ervoor gekozen mijn haar in twee helften te verdelen, daarvan twee vlechten te maken en deze met een speldje bovenop mijn hoofd vast te zetten. Haartjes in mijn haarlijn die nog pluizen werk ik met haarlak en een kam strak naar achter en daar komt dan de knitted wig cap overeen, die ook weer vast wordt gezet met twee speldjes bovenop en één bij de nek. Om alles extra goed op z’n plek te houden komt daar (meestal pas tegen de tijd dat de pruik daadwerkelijk op gaat) nog een strakkere wig cap bovenop. Hier kan later, als de make-up is gedaan en de jurk aan is, de pruik overheen.

Blog #4 - 1

Met wig-cap en basismake-up.

Blog #4 - 2

Met make-up.


Vervolgens is het tijd voor de make-up. Elke prinses heeft dezelfde basis: Na het aanbrengen van een liquid foundation worden oneffenheden of donkere vlekjes verder weggewerkt met een concealer en ten slotte komt daar nog een powder foundation overheen. Vanaf dat moment wordt het anders, elke prinses heeft haar eigen stijl, niet alleen qua kleur maar ook qua intensiteit van de make-up. In ieder geval kan oogschaduw natuurlijk niet ontbreken, hier moet dan ook veel aandacht aan worden besteed. Daarna volgt in meer of mindere mate eyeliner, blush en lippenstift. Dit geheel wordt afgewerkt met kleurlenzen en uiteindelijk een set nepwimpers. Dit is het moment waarop mijn eigen kinderen altijd hard moeten lachen: iemand zonder haar volledig in de make-up met gigantische nepwimpers: ik lijk wel een drag queen! Het gekke is dat dit totaal niet meer opvalt zodra ik mijn jurk aan en pruik op heb, alsof het gewoon zo hoort.

Blog #4 - 3

Met nepwimpers en kleurlenzen.

Blog #4 - 3

Met jurk, pruik en accessoires.


De jurk aan doen is dan het moment waarop het allemaal een beetje ‘echt’ wordt! Soms heb je een onderrok nodig, soms ook niet. En soms krijg ik de jurk zelf aan, maar meestal heb ik hulp nodig. Gelukkig is er altijd wel iemand beschikbaar die mij daar even mee kan helpen. Eenmaal de jurk aan gaat ook de pruik op, deze wordt eventueel nog wat gestyled en ten slotte worden de bij de prinses behorende accessoires en schoenen aangedaan. Zo’n uur tot anderhalf uur verder is de prinses dan eindelijk klaar om naar haar bal te gaan!