Hoe het allemaal begon

27 januari 2020
Blog #1 Header

Mijn hart volgen, daarmee sloot ik mijn vorige blog af. Je weet wat je wilt, je hebt allerlei ideeën en van die ideeën word je ook nog eens heel blij. Eigenlijk zie je het dus helemaal voor je, het beeld in je hoofd is compleet en de mensen die je erover vertelt zijn ook heel enthousiast. Maar hoe begin je dan daadwerkelijk? Die eerste stap lijkt simpel, maar als je het goed wilt doen valt dat stiekem best nog een beetje tegen.

Ik ben begonnen met alles wat in mijn hoofd zat op papier te zetten. Dat bleek best een goed idee, bijna rustgevend, het zit in ieder geval niet meer in je hoofd en je kunt het er gewoon af en toe bij pakken. Vervolgens ben ik gaan nadenken over een naam en een logo. Die naam verzinnen duurde niet zo lang, daar kwam ik eigenlijk al vrij snel op uit, maar een logo is wel even iets anders! Je wilt iets dat er mooi uit ziet, maar ook iets dat laat zien waar het om gaat en dat bij je past. Ik had al snel wat ideeën, maar werken met computers om het logo daadwerkelijk te ontwerpen is zeg maar niet echt mijn ding… Die credits komen dan ook geheel aan mijn man toe! Datzelfde geldt voor het bouwen van de website www.fairytaleprincesses.nl, waar ik heel trots op ben: ik heb de teksten die daarop te vinden zijn geschreven, maar verder is hij degene die er heel hard aan heeft gewerkt. Ik heb ondertussen gedaan waar ik goed in ben: shoppen! En tsja, daar was ik (en ben ik eigenlijk nog steeds) wel even mee bezig…

Bij spullen kopen voor een prinses denk je aan jurken en pruiken. Maar wat komt daar nog veel bij kijken! Om er als en prinses uit te zien gaat het ook om onderrokken, schoenen, accessoires, make-up en kleurlenzen. Daar komt voor het organiseren van kinderfeestjes nog veel meer bij: tiara’s en make-up voor de meisjes, spullen om glittertattoos te kunnen zetten, knutselspullen, cadeautjes voor de jarige in het thema van elk prinsessenkarakter en ga zo maar door. Het heeft me maanden gekost om vijf prinsessenkarakters bij elkaar te sparen en de zesde is ook eindelijk net compleet. De volgende stap was om van elk karakter de persoonlijkheidskenmerken en het gedrag te bestuderen om de karakters zoveel mogelijk te kunnen evenaren. Het kijken van films, lezen van boeken en bekijken van You Tube-filmpjes om me hier in te verdiepen was zeker geen straf! Ten slotte moesten er van elk prinsessenkarakter natuurlijk ook foto’s worden gemaakt om te kunnen gebruiken op de website, flyers, bedankkaarten en social media. Dat betekende dat ik mijzelf alvast een aantal keer tot prinses mocht omtoveren!

En dan heb je al veel op een rij en geregeld, samen met je man hard gewerkt om die droom die je hebt waar te kunnen maken, maar slaat de twijfel ineens toe… Kan ik dit wel? Gaan de kinderen het wel leuk vinden? Ga ik dit wel echt leuk vinden? Er was maar één manier om daar achter te komen: ik besloot een oefenfeestje te houden met een aantal kinderen uit mijn omgeving. Met vier verschillende prinsessenkarakters heb ik vier verschillende activiteiten gedaan. En wat een feestje was het! De kinderen waren blij en hebben genoten, maar ik misschien nog wel meer… Vanaf dat moment wist ik zeker dat het goed zou gaan komen, mijn hart volgen is de juiste beslissing geweest!