‘Werken’ als prinses, hoe kom je erop!?

10 januari 2020
Blog #1 Header

De verbaasde gezichten wanneer wordt gevraagd wat ik doe en ik vertel dat ik als bekende prinsessenkarakters evenementen en (kinder)feestjes bezoek en organiseer, het blijft geweldig. En dan volgt natuurlijk al snel de vraag: ‘Hoe ben je daar nou op gekomen!?’

Nou, dat is eigenlijk heel simpel. Als klein meisje werd ik al betoverd door de prinsessenwereld. Ik was gek op films van Disney en sprookjes uit allerlei verschillende sprookjesboeken, zowel klassiek als wat moderner. Ik droomde ervan een prinses te zijn en natuurlijk om mijn prins te ontmoeten. Naarmate ik ouder werd verdween deze droom wat meer naar de achtergrond, maar wanneer ik met mijn ouders en later met een vriendin, mijn man of mijn gezin Disney bezocht bleef ik dat betoverende prinsessengevoel houden. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik een dochter kreeg en het een echt meisjes-meisje bleek te zijn met diezelfde voorliefde voor alles wat met sprookjes en prinsessen te maken heeft. Met haar bezocht ik regelmatig evenementen van een ‘echte prinses’. Er is bijna niets mooier dan haar gezicht te zien wanneer zij haar favoriete prinses ziet, een knuffel kan geven, samen met haar kan dansen en kletsen en stralend met haar op de foto kan gaan. Maar het leek me nog veel mooier om die prinses te zijn, wat een droombaan!

Maar eerlijk is eerlijk, het idee dat je kunt werken als prinses, dat is toch bizar? Toch liet het me niet los, ik bleef denken aan die ‘echte prinses’ die mijn dochter zo gelukkig heeft gemaakt en hoe bijzonder dat was. En ineens dacht ik, waarom ook niet!? Voorzichtig begon ik tegen mijn man over mijn idee om als prinses evenementen en (kinder)feestjes te gaan bezoeken en te organiseren. Tot mijn verbazing reageerde hij gelijk heel positief! Toen hij me vertelde dat hij dacht dat ik mijn hart moest volgen en moet doen wat ik leuk vind was ik overtuigd: hier moet ik echt iets mee. En dat is dus precies wat ik heb gedaan en waar ik nog geen seconde spijt van heb gehad!