Dit wordt mijn jaar!

31 december 2019
Blog #1 Header

2020, is het al zover? Wat wil ik graag aan dit nieuwe jaar beginnen! Want 2019… Mag ik het gewoon in één woord ellendig noemen? Natuurlijk waren er heel fijne en gelukkige momenten, zeker als ik kijk naar mijn gezin. Ik heb een geweldige man, die een fantastische vader voor onze kinderen en mijn steun en toeverlaat is. Ook heb ik natuurlijk de leukste kinderen van de wereld die over het algemeen lekker in hun vel zitten en die het gewoon goed doen. Samen ondernemen we waar mogelijk leuke activiteiten, maar ook op zondagochtend in bed samen een film kijken en blijven liggen zolang we willen vind ik heerlijke momenten waar ik echt van kan genieten. En toch, ik kan niet wachten om 2019 achter me te laten.

Maar waarom dan? Nou, gewoon: zorgen... Als ik er zo eens over nadenk ook eigenlijk best wel veel zorgen. Natuurlijk over de gewone dagelijkse dingen die bij een jong gezin horen, dat zal elke moeder (en vader) wel herkennen. Maar er kwam afgelopen jaar wel nogal wat bij. Ik heb bijvoorbeeld veel last gehad van (chronische) gezondheidsproblemen. Deze zijn niet zichtbaar maar hebben wel ernstige gevolgen, niet alleen voor mij persoonlijk, maar ook voor mijn gezin. Dit brengt boosheid en frustratie maar ook veel verdriet met zich mee. Daarnaast is dit jaar duidelijk geworden dat ik waarschijnlijk het werk dat ik de afgelopen 12 jaar heb gedaan, werk dat ik heel leuk vind en dat mij veel voldoening geeft, niet kan blijven doen. Dat heeft echt wel voor de nodige slapeloze nachten gezorgd. Tel hierbij nog op een kind met medische problematiek en onzekerheid ten aanzien van de toekomst en het plaatje is waarschijnlijk al wel enigszins duidelijk geworden.

2020 moet het dan toch echt gaan worden voor mij. En ik moet zeggen, het vooruitzicht is goed! Ergens in de zomer van 2019 is het idee voor Fairytale Princesses ontstaan. Zoals wel vaker als ik ergens enthousiast over ben, ben ik er vanaf het eerste moment volledig voor gegaan. Toch gaat er tijd overheen voor er daadwerkelijk iets staat en hoewel er nog genoeg te ontdekken valt, is het begin er inmiddels zeker wel! Er zijn al een aantal prinsessenkarakters in actie geweest. De kinderen en hun ouders hebben genoten, ikzelf misschien nog wel het meest, en van de reacties die op de feestjes kwamen werd ik heel blij. Ook is begin december 2019 de website online gegaan en de eerste boekingen voor 2020 zijn geplaatst, hoe fantastisch is dat!? Ik kan niet wachten om ook deze kinderen te gaan verrassen met een bezoek door hun favoriete prinses en hen (en hun ouders) een geweldige dag te bezorgen. Alles lijkt nu dan ook helemaal op z’n plek te vallen. 2020 zal vast ook niet perfect zijn, maar ik zou zeggen: kom maar op!